Murerpris.dk er en del af Håndværker.dk

Vi har indsamlet 100.101 anbefalinger
På platformen har vi 97.894 håndværkere
Vi har indsamlet 373.673 Byggeopgaver
Håndværker.dk 4,9 VERIFICERET VIRKSOMHED

Har du ikke kunnet holde varmen til vinter?

Når sommeren nærmer sig er det oplagt at overveje, at få udført efterisolering af huset.

Det er den ene grund til at det kan betale sig at påbegynde arbejdet allerede til sommer. Den bedste grund er imidlertid, at efterisolering af huset er jo en investering i lavere varmeregning næste vinter, samt bedre indeklima året rundt.

Grundlæggende er der tre modeller man kan benytte sig af, når man ønsker at finde en pris på efterisolering af hus: – En facadeisolering, hulmursisolering eller en indvendig isolering. Alle modeller indebærer både fordele og ulemper:

Efterisolering af hus, facadeisolering

Ønsker man at bevare antallet af kvadratmeter indvendigt, er en facadeisolering det optimale valg.

Fordelene er mange ved en facadesisolering: Man har mulighed for at ændre hele husets visuelle udtryk, idet det isolerende lag lægges udenpå den eksisterende mur. Den ny ydermur, der opføres udenpå isolationen, kan således bygges op i dine ønskematerialer og -farver. Kvadratmetrene bevares og man får indtryk af et helt nyt hus på matriklen.

Bagdelen ved denne løsning er primært; lys! Idet ydermurene flyttes kommer vinduer og lignende åbninger til at ligge dybt i muren, hvorved der trænger mindre lys ind. Det kan løses ved også at flytte vinduer, men prisen stiger naturligvis også tilsvarende. Hvide vindueskarme kan også være en løsning. Reflektionen fra en hvid karm vil have en stor effekt på lyset i rummet.

Efterisolering af hus, hulmursisolering

Ved en hulmursisolering fylder man mellemrummet mellem ydermur og indermur op med isoleringsmateriale. I parcelhuse fra 60’erne og 70’erne har man i mange tilfælde brugt leca-sten som isoleringsmateriale i hulmuren. I dag bruger man materialer der har en langt højere isoleringsevne – f.eks. papiruld.

En hulmursisolering er en god investering. Varmeregningen bliver lavere og selve udførelsen af en hulmursisolering er et lille indgreb i forhold til de andre typer af efterisolering. Udregn en vejledende pris på en hulmursisolering på vores søsterside Isoleringspris.dk

Efterisolering af hus, indvendig isolering

Hér giver man køb på de indvendige rums størrelser, til gengæld for en billigere løsning. Der skal eksempelvis ikke graves ud i haven eller støbes nyt fundament. Samlet set kræver en indvendig isolering færre arbejdstimer, ligesom materialeudgiften også er en del lavere.

En indvendig isolering foregår ved at der etableres et isolerende lag på indersiden af den eksisterende væg. Uden på dette lag monteres nye vægge. Gerne i lette og prisbillige materialer, så som gips. Derfor slipper der næsten den samme mængde lys ind i din bolig.

Udfyld vores prisberegner og få med det samme en god online pris på efterisolering af hus.